Koronavírus (COVID-19) tájékoztató


Közzétéve: 2020-03-14


Közzétéve: 2020-03-12

Közzétéve: 2020-03-11

Innovációs és Technológiai Minisztérium
tájékoztató levele:

 

A koronavírus terjedése elleni hatékony védekezésben továbbra is számítunk az Önök segítségére és közreműködésére.

Kérjük Önöket, hogy kísérjék figyelemmel az Operatív Törzs minden nap 14 órakor tartott sajtótájékoztatóját az aktuális teendőkről.

Azok a tanulók, oktatók, akik az elmúlt 14 napban a https://konzuliszolgalat.kormany.hu/koronavirus oldalon található Tájékoztatóban meghatározott országban jártak, illetve jelenleg is külföldön tartózkodnak, hazatérésük után 14 napig maradjanak távol az iskola és a duális képzőhely épületeitől, rendezvényeitől. Otthonmaradásuk, az iskola felé megfelelő módon bejelentett és igazolt esetben – repülőjegy, vonatjegy, buszjegy, szállodai számla, stb. – igazolt távollétnek minősül.

Szíveskedjenek az oktatókat és a tanulókat rendszeresen tájékoztatni a szükséges teendőkről:

•          higiéniai szabályok, különösen a rendszeres és alapos kézfertőtlenítés, gyakori szellőztetés fokozott betartása;

•          az intézmények kiemelten figyeljen arra, hogy a szükséges fertőtlenítés és takarítás rendszeresen megtörténjen.  

•          ha a tanuló vagy oktató fertőzött területen járt, akkor ne menjen közösségbe, és figyelje saját magát; ha tüneteket – láz, köhögés, torokfájás, levertség – észlel magán, akkor maradjon otthon, telefonon értesítse háziorvosát vagy hívja a Nemzeti Népegészségügyi Központ 06 80/277-455 vagy 06-80/277-456 zöldszámait. A tünetek jelentkezése esetén a tanuló az iskolától és a duális képzőhelytől, továbbá minden közösségi rendezvénytől maradjon távol.

•          ha az oktatók olyan tanulóról tudnak, aki iskolai program miatt, vagy akár családi szervezésben külföldön, különösen fertőzött területen járt, ezt haladéktalanul jelezzék az intézményvezetés felé.

Amennyiben a tanulószerződéssel rendelkező tanulót a duális képzőhely a koronavírus járvány terjedésének megelőzése érdekében hazaküldi, a tanuló és a szülő erről haladéktalanul – egy napon belül – köteles értesíteni az iskolát. Ebben az esetben az iskola szervezi meg a tanuló oktatását. A tanuló a tanulószerződés alapján járó juttatást ebben az esetben is kapja, további intézkedésig.

Azok a tanulók, akik külföldi mobilitási, nyelvtanulási programban, tanulmányi kiránduláson (például sítábor) vagy szakmai gyakorlaton vennének részt, ne utazzanak el.

Minden központi rendezvény, így központi megemlékezésként szervezett március 15-i ünnepségek sem kerülhetnek megrendezésre.

A technikai dolgozók tartsák és tartassák be az intézményekben, kollégiumokban az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlását: vírusölő szer használatával rendszeresen takarítsanak és fertőtlenítsenek a közös helyiségekben.

Felhívjuk valamennyi kolléga, szülő és tanuló figyelmét, hogy folyamatosan kövesse figyelemmel https://koronavirus.gov.hu/ oldalon található információkat.

Segítségüket és közreműködésüket előre is köszönöm.

Budapest, 2020. március 11.

Üdvözlettel:

Prof. Dr. Bódis József államtitkár úr megbízásából
Pölöskei Gáborné
helyettes államtitkár


Közzétéve: 2020-02-28

 Tájékoztatás a koronavírus kapcsán

Tisztelt Szülők!

 

Bár Magyarországon továbbra sem tudni koronavírusos betegről, de egyre több, hazánkhoz közeli országban jelenik meg a vírus. A járvány megelőzéséhez mindenki együttműködésére és felelősség vállalására szükség van.

Emiatt felhívnám a Tisztelt Szülőket, hogy amennyiben az elmúlt időszakban családi vagy egyéb okok miatt Észak-Olaszországban vagy más fertőzött területen jártak, gyermeküket két hétig ne engedjék iskolába, a hiányzást igazoltnak tekintjük. Ennek tényét az iskola e-mail címére (acsady@acsady-papa.sulinet.hu) írt levélben, ill. telefon (06-89/313-055) jelezzék számunkra.

A fentiek betartása mellett kérjük, figyeljék saját magukat és gyermeküket. Amennyiben tüneteket- láz, köhögés, torokfájás, levertség, légszomj – észlel, akkor maradjon otthon, telefonon értesítse háziorvosát, vagy hívja a Nemzeti Népegészségügyi Központ 06 80/277-455 vagy 06-80/277-456 zöldszámait.

Kérjük, figyeljen a helyes fertőtlenítés és kézmosás szabályaira, amelyről információt a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján kaphat.

https://www.nnk.gov.hu/attachments/article/464/WHO%20a%20fertőtlenítő%20kézmosás%20menete.pdf

 

 

   Dr. Császár Éva
tagintézmény-vezető