Archivum

2019/2020. tanév

Intézményi egységesség és követhetőség – Digitális munkarend a Pápai Szakképzési Centrum intézményeiben


Közzétéve: 2020-03-12

Tájékoztatás az új szakképzésről

Szakmai értekezletet tartott  Veszprémben Pölöskei Gáborné szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár szerdán, ahol a térség igazgatóival és igazgatóhelyetteseivel egyeztettek az új képzési struktúráról.

Bővebben az alábbi linkeken olvashat:
1. TOVÁBB OLVASOM…
2. TOVÁBB OLVASOM…
3. TOVÁBB OLVASOM…


        

Közzétéve: 2020-03-03

F A R S A N G O L Á S

      

 

Közzétéve: 2020-02-19

 

               

Közzétéve: 2020-02-01

 

 

   

   

   

   

   

   

 

 

 

   

   

   

          

   

   

   

 

   

   

   

   

      

   

   

1956. október 23-ra emlékeztünk, az események középpontjába Puskás Ferencet állítottuk.

   

   

   ÖKOISKOLA

   

   

   

   

   

   

      

Pályaválasztási Kiállítás, Pápa

   

Pályaválasztási Kiállítás, Veszprém

az “Acsádys” stand

   

   

   

 

2018/2019. tanév

NYUGDÍJASOKAT BÚCSÚZTATTUNK

Iskolánk 3 pedagógusa utolsó tanévét töltötte intézményünkben. Hosszú sikerekben gazdag pályafutásuk után nyugdíjba vonulnak:

Bördén Julianna magyar-történelem szakos tanár

   Mándli Ilona matematika-ének szakos tanár

   Szalai Endre villamos oktató

Az iskola minden dolgozója nevében kívánunk nekik jó egészségben eltöltött, hosszú életet, sok-sok boldogságot!

   

   

 

     

   

Foto: Babos Petra felvételei

 

    

   

       

   

    

   

      

Tovább folynak a szakmai vizsgák az ACSÁDYBAN

2019. június 13-án sikeres vizsgát tettek a festő, mázoló, tapétázó szakmában végzett tanulóink.

2019. június 13-án sikeres vizsgát tettek a Szakképzési HÍD programban végzett szobafestő tanulóink.

2019. június 12-én sikeres vizsgát tettek az iskola nappali tagozatos és esti felnőttoktatásban részt vett villanyszerelő tanulói. Gratulálunk diákjainknak!

2019. június 5-én sikeres vizsgát tettek az iskola  autószerelő tanulói. Horváth László minden vizsgarészt jelessel teljesített, így bizonyítványa kitűnő lett. Gratulálunk diákjainknak!

2019. június 5-én sikeres vizsgát tettek a felnőttoktatásban végzett ápoló tanulók. Kovács Alexandrát, Papp Anitát, Vargáné Bereczky Anitát és Németh Csillát a vizsgabizottság a gyakorlati vizsgatevékenységéért, Papp Anitát és  Vargáné Bereczky Anitát ezenkívül még a szóbeli vizsgatevékenységért is dícséretben részesítette. Gratulálunk az egész csoport sikeres vizsgájához!

Az elméleti és a gyakorlati képzést a Gróf Esterházy Kórház és Rendelőintézeti Szakrendelő A PSZC Acsády Ignác Szakképző Iskolájával és a VSZC Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziuma Szakközépiskolája és Kollégiumával közösen végezte

Köszönet a kórháznak és az oktatásban, képzésszervezésben részt vevő kórházi dolgozóknak a lehetőségért és a lelkes, lelkiismeretes oktatómunkáért.

dav

2019. június 4-én sikeres vizsgát tettek az iskola felnőttoktatásban végzett szociális gondozó és ápoló tanulói. Bóka Beátát a vizsgabizottság egész vizsgatevékenységéért dícséretben részesítette. Gratulálunk diákjainknak!

ISKOLÁNK 3 DIÁKJA IS ELNYERTE       “AZ ÉV TANULÓJA”  KAMARAI DÍJAT

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara június 6-án tartotta hagyományos tanévzáró ünnepségét, amelyen a szakképzés aktuális helyzetének áttekintése mellett sor került a kiváló tanulók, szakoktatók és gyakorlati képzőhelyek elismerésére is.

A PSZC Acsády Ignác Szakképző Iskolájának három végzős tanulója is részesült ebben a kitüntetésben:

  • Horváth László autószerelő
  • Horváth Gergő asztalos
  • Kuczi Gábor asztalos

Gratulálunk tanítványainknak és sok sikert kívánunk nekik szakmai pályafutásukhoz.

   

   

Iskolánk tanulói koszorúzással egybekötött megemlékezésen vettek részt a Nemzeti Összetartozás Napján 

TANTESTÜLETI KIRÁNDULÁS A DUNAKANYARBA     

Pedagógusokat köszöntöttek, szolgálati emlékérmeket adtak át Pápán a Pedagógusnap alkalmából

Folynak a szakmai vizsgák az ACSÁDYBAN

2019. május 30-án sikeres vizsgát tettek az iskola felnőttoktatásban végzett gyakorló ápoló tanulói. Pósa Piroskát a vizsgabizottság dícséretben részesítette szóbeli feleletéért. Gratulálunk diákjainknak!

A képzést a PSZC Acsády Ignác Szakképző Iskolája a Gróf Esterházy Kórház és Rendelőintézeti Szakrendelővel közösen végezte. Köszönet a kórháznak és az oktatásban, képzésszervezésben részt vevő kórházi dolgozóknak a lehetőségért és a lelkes, lelkiismeretes oktatómunkáért.

      

2019. május 30-án sikeres vizsgát tettek az iskola asztalos tanulói.                                         Szabó Rebekát és Palkovics Mátét az elkészített vizsgaremekéért a vizsgabizottság dícséretben részesítette.        Gratulálunk diákjainknak!

   

    

 

2019. május 29-én sikeres vizsgát tettek az iskola szakács tanulói.                                    Márton Dániel és Szabó Szilárd az egész vizsgán nyújtott teljesítményükért dicséretben részesültek.     Gratulálunk diákjainknak!

   

2019. május 24-én sikeres vizsgát tettek az iskola hegesztő tanulói.                                  Gratulálunk diákjainknak!

  

Asztalos tanulóink szakmai vizsgára készített vizsgaremekei

    

  

    

    

  

2019. május 23-án sikeres vizsgát tettek az iskola eladó tanulói.                                    Preininger Kitti és Köteles Klaudia az egész vizsgán nyújtott teljesítményükért dicséretben részesültek.     Gratulálunk diákjainknak!

   

2019. május 22-én sikeres vizsgát tettek a felnőttoktatásban végzett Cad-Cam informatikus hallgatóink. Ezúton is gratulálunk!

BALLAGÁS AZ ACSÁDYBAN

(Babos Petra fotói)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

     

  

  

  

 

 

 

 

   

       

Pápa TV:    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=608503796238473&id=754537064650906https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2207600032629608&id=807084929347799

Köszönjük, hogy támogatásával segíti a tehetséges, illetve hátrányos helyzetű diákjainkat.

 

ÖKOISKOLA

   

         

 

MEGEMLÉKEZTÜNK A

MAGYAR KULTÚRA NAPJÁRÓL

Digitális-kalandok-a-magyar-kultúra-világában-Acsády Digitális-kalandok-a-magyar-kultúra-világában-Acsády

 

A doni áttörés hőseire emlékeztünk 2019. január 13-án

Katonai tiszteletadással emlékezett a város a 76 évvel ezelőtti doni katasztrófa hőseire, áldozataira a Szent István út és az Esterházy utca sarkán lévő 2. világháborús emlékműnél.

 

Karácsonyi műsor

Tanulóink fiatalos,hangulatos műsorral kedveskedtek nyugdíjas, volt kollégáinknak csütörtök délután, illetve diáktársaiknak, nevelőiknek pénteken.

  

   

Jó hangulatú német nyelvi verseny az Acsádyban december 19-én

Karácsonyi hangulatú német versenyt szerveztünk 3 fős csapatok számára. a 13 jelentkező csapat mindegyikének volt egy belépő feladata: német nyelvű, előre megkapott recept alapján karácsonyi száraz sütik készítése, amiket előre kinyomtatott karácsonyi dekorációk alapján díszíteni és formázni kellett.
A csapatoknak a verseny során különböző feladatokat kellett megoldaniuk a megkapott feladatlapok alapján. Ezek között volt nyelvtani és szókincses feladat is, valamennyi a karácsony témáját ölelte fel. Egy karácsonyi puzzle képet is össze kellett állítaniuk. Az utolsó feladat egy karácsonyi rap szöveg megjegyzése, memorizálása volt. A feladatok megoldásához a tanulók okos telefonjaikat használhatták.
A verseny végén a részt vevők közösen elfogyasztották a süteményeket.
A verseny végeredményének kihirdetése januárban lesz.
A versenyt lebonyolítói: Miklósné Orosz Anikó, Baráth Éva és Mayer Zseraldina tanárnők.
   
   

S Z A L A G A V A T Ó      2 0 1 8.

A PSZC Acsády Ignác Szakképző Iskolája 2018. december 15-én tartotta hagyományos szakagavató ünnepségét a városi Sportcsarnokban.

Az iskolazászló és a végzős tanulók bevonulását követően Mezei Ádám 11.B osztályos tanuló emlékezett vissza az elmúlt évekre, majd Matting Mónika tanárnő szívhezszóló szavai következtek. A szalagok feltűzése és a pezsgős koccintás után a végzős osztályok produkciójával folytatódott a műsor, melyet az utolsó éves diákok keringője zárt.

   

   

   

         

 

   

   

   

   

   

   

Jókaiemlékév keretében iskolánk, a PSZC Jókai Mór Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma, 2018. november 27-én tartott “Felolvasómaratonján”, melynek keretében Jókai regényeiből olvastak fel diákjaink részleteket

KÉZMŰVESKEDÉS AZ ACSÁDYBAN

   

   

         

ÖKOISKOLA

Részt vettünk az Európai Hullakékcsökkentési hét programjában

VTV Pápa Híradó, 2018.11.28. Szerda

VTV Pápa Híradó, 2018.11.28. Szerda

Közzétette: Pápa Városi Televízió – 2018. november 28., szerda

VTV Pápa Híradó, 2018.11.28. Szerda 18. perctől

Pápai Humán Állatvédő Egyesület köszönetnyilvánítása:
“Nagyszerű kezdeményezésnek lehettünk szemtanúi a múlt hét péntekjén a Pápai Szakképzési Centrum Acsády Ignác Szakképző Iskolájában. Az ÖKO Munkacsoport és a DÖK szervezésében, Györke-Horváth Tünde tanárnő vezetésével az iskolában elhelyezésre került egy adománygyűjtő láda azzal a céllal, hogy szebbé tegyék a kisállatok karácsonyát. A dobozba az ünnep előtti hétig várják az adományokat. KÖSZÖNJÜK!!!”

 

ÖKOISKOLA

DENEVÉRLES AZ ACSÁDYBAN

2018.nov.14-én Mészáros József/Mészi tartott előadást az Acsády iskola diákjainak a denevérekről,a denevérkutatásról. Az előadás 3. állomása volt a denevérekről szóló projektnek. Az első alkalommal a 11.C osztály vett részt a Vinye melletti Kőpince-barlangban denevérhálózáson,majd erről plakátot és  papírdenevéreket készítettek.

  

  

TERMÉSZETTUDOMÁNYI VETÉLKEDŐ AZ ACSÁDYBAN

2018.nov.14-én került sor a természettudományi vetélkedőre iskolánkban. A minden évben megrendezett vetélkedő nagy népszerűségnek örvend,idén 12 csapat nevezett. Matematika, biológia, földrajz, informatika tantárgyak játékos, kreatív, interaktív feladatait kellett megoldani. A veszélyeztetett állat-, és növényfajokról készített előadások remekül mutatták be a témát. Az activity játékl keretében az interaktív táblára rajzolt fogalmakat a részt vevők ügyesen találták ki. A játékos vetélkedő jó hangulatban zajlott, mind a diákok, mind tanáraik jól érezték magukat.

Helyezettek:
1.helyezett csapat: 11.X: Varga Mátyás, Sztojka Dániel, Póczik Hanna, Horváth Ferenc
2.helyezett csapat: 11.X: Sztojka Dalma, Sztojka Eliza, Hunyadi-Nagy Laura, Vizer Martina
3.helyezett csapat: 10.X: Kerekes Gertrúd, Simon Melani, Kolozsvári Antónia, Kolozsvári Szabina             GRATULÁLUNK A HELYEZETTEKNEK!  A többi csapat is szép teljesítményt nyújtott.

  

  

       

Iskolánk  2018. november 12-én részt vett a IV. Versenyképes oktatás konferencia 2018: Fókuszban a pályaorientáció eseményen, amelyet az Amerikai Kereskedelmi Kamara és a Nemzeti Befektetési Ügynökség szervezett.

A rendezvény célja, hogy az érintett szereplők (kormányzati döntéshozók, pedagógusok, vállalati képviselők) együtt tekintsék át a munkaerőpiac és az oktatási rendszer hatékony összekapcsolásának kihívásait, a fejlesztendő területeket és az együttműködés lehetőségeit, valamint, hogy tagvállalataink segítségével támogassuk a pedagógusok munkáját az orientáció területén, ezáltal hozzájárulva az oktatás és az üzleti szféra közötti párbeszéd hatékonyabbá tételéhez.

   

   

    

        

Pápa Tv híradó 6.perctől: https://www.youtube.com/watch?v=DOqq4BKOmzo&list=PL7EF56D02C16324FC&t=402s&index=2

Október 23-i műsor az Acsádyban

  

  

DROGPREVENCIÓS ELŐADÁS AZ ACSÁDYBAN A  GINOP – 6.2.3-17 “A SZAKKÉPZÉSI INTÉZMÉNYRENDSZER ÁTFOGÓ FEJLESZTÉSE” PÁLYÁZAT KERETÉBEN

2018. október 18-án a székesfehérvári Egészségdokk Drogambulancia keretén belül működő Mental Florens Alapítvány két munkatársa tartott rendhagyó drogprevenciós előadást tanulóinknak.

A hitelesség és kortárs hatás figyelembe vételével, egy szenvedélybetegekkel foglalkozó szakember és egy felépülő szenvedélybeteg saját élményén keresztül mutatta be a szenvedélybetegség kialakulását és az abból való kilábalást.

  

A Pápa TV-ben megtekinthető az eseményről készült felvétel:

ÖKOISKOLA

  

  

ÖKOISKOLA

        

 

Acsádys siker a Bakonyi Gasztro Kupán

2018.10.13-án iskolánk két tanulója – Szabó Szilárd és Steigler Milán  11. C osztályos diákok – képviselték intézményünket a Bakonykoppányban immár negyedik alkalommal megrendezett     Bakonyi      Gasztro      Kupán.       A  népes  induló  seregből    (32 csapat)    a ” Bográcsos étel” kategóriában   ARANY MINŐSÍTÉST KAPTAK.

Az általuk készített étel:  Sváb káposztás – babos sertéstokány zsemlegombóccal 

Felkészítő tanáruk: Matting Norbert

A PSZC Acsády Ignác Szakképző Iskolája sikeres pályaválasztási kiállításon vett részt

2018. október 5-6-án a veszprémi Arénában

A kiállítás látogatói – elsősorban általános iskolás diákok és szüleik – szavazatai alapján iskolánk nyerte a  “Legérdekesebb pavilon” címet.

    

  

  

  

  

ÖKOISKOLA

Jótékonysági almaszüreten vettek részt az Acsádys diákok

Tanulóink almát szedtek Tüskeváron az iskolai közösségi szolgálat keretében.

A leszedett alma felét megkaptuk és felajánlottuk a Katolikus és a Fáy András Lakótelepi Óvodák gyermekeinek. (Természetesen diákjaink is élvezhették munkájuk gyümölcsét, ők is kaptak a leszedett almából.)

https://www.youtube.com/watch…

           

Acsádys diákok a Bázisreptér Honvédelmi vetélkedőjén

Iskolánk két csapattal vett részt a pápai Bázisreptéren 2018. szeptember 20-án megrendezett Honvédelmi vetélkedőn.

A csapatok tagjai: Győri Dávid, Hauzer Dóra, Horváth Ferenc, Pálfi Dániel, valamint Darmó László, Kocsis Milán, Magvasi Sándor és Péter Benjámin. Felkészítő: Dernóczi Attila tanár/alezredes

https://www.youtube.com/watch…

                    

Acsádys diákok vettek részt a Pápai Csülök- Cicege- és Borfesztiválon a Galéria Bisztró standján 

               

Asztalos és eladó képzéssel nyitotta meg a kapuit a PSZC Acsády Ignác Szakképző Iskolájának Sümegi Telephelye

      

A GINOP-6.2.3-17-2017-00009 A szakképzési rendszer átfogó fejlesztése a Pápai Szakképzési Centrumban elnevezésű pályázat sajtónyilvános projektnyitó ünnepsége

                     

 

 

2017/18. tanév

Kimagasló szakmai sikerek a Pápai Szakképzési Centrum Acsády Ignác Szakképző Iskolájában!

Gratulálok Banai Viktória eladó tanulónak és felkészítő tanárának Holczingerné Szabó Andreának az Országos Szakma Kiváló Tanulója Versenyen elért 3. helyezésért

 

https://www.youtube.com/watch?v=Hdku-DeOqk4

               Díjátadás a Parlamentben